Je cvičenie jogy a pilatesu vhodné aj pre väčšie telo?

Ľudí so silnejšou postavou od cvičenia jogy alebo pilatesu často odradí to, ako sú tieto štýly prezentované fotkami prevažne štíhlych ľudí, v zložitých pozíciách. Je to na škodu, lebo je to mylná predstava.

joga_pilates_pre_kazdeho.jpg

Ani každé štíhle telo nie je automaticky pružné, ani každé pružné telo nedokáže vždy urobiť zložitú pozíciu a ani fotka v zložitej pozícii nie je vždy urobená na prvý krát - väčšinou je za takouto fotkou veľká príprava a drina a je v nej zachytených iba niekoľko sekúnd, na ktoré sa ju podarilo naaranžovať. Bez pochýb je problémom ľudí s väčším telom niekedy aj to, že sa hanbia cvičiť v skupine, boja sa výsmechu, porovnávania, sú im nepríjemné hodnotiace pohľady iných ľudí.

Práve joga a pilates sú však určené pre každé telo, v každom veku a akéhokoľvek tvaru. Všetky pozície majú svoju jednoduchšiu aj zložitejšiu variáciu a každá výdrž alebo opakovanie sa môže prispôsobiť podľa potreby cvičiacich. Pohyb je vhodný pre každého a to nielen z fyzického hľadiska, ale aj kvôli psychickej pohode.

V HAPPY cvičíme v nesúťažnom prostredí, s radosťou vítame každého, kto sa ku nám pridá a úprimne podporujeme všetkých, ktorí majú zo začiatku obavy cvičiť kvôli tvaru svojho tela. Túto podporu ste mohli cítiť na našich prezenčných aj online kurzoch a rovnako ju môžete cítiť aj z našich video kurzov. https://www.happyplus.sk/vide.../jemny-mix-pre-zaciatocnikov

Joga je cestou ako sa naučiť vnímať svoje telo, rešpektovať jeho možnosti aj obmedzenia. Nie je cieľom zaujať najzložitejšiu pozíciu, ale nájsť to, čo je vhodné a prospešné pre konkrétneho človeka. Pohyb by mal prinášať radosť, mali by sme sa po cvičení cítiť dobre a to joga v plnej miere ponúka. Pilates rovnako naučí zapájať centrum tela a držať správne nastavenie chrbtice nielen na podložke ale aj mimo nej. Pravidelné cvičenie jogy aj pilatesu sú spôsobom ako podporiť svoju imunitu a zdravie nielen cez bezpečný pohyb ale aj cez skvelú náladu a vyrovnanosť.

Cvičiť môžete začať kedykoľvek, stačí si nájsť čas, rozložiť svoju podložku a krok za krokom si pravidelný pohyb zamilovať. Presvedčte sa sami alebo svojich blízkych, že sa to dá a vyberte si z našej ponuky 7 video kurzov, ktoré môžete cvičiť v súkromí vlastnej domácnosti s odborným vedením skúsených lektoriek. https://www.happyplus.sk/video.../pilates-pre-zaciatocnikov Keď HAPPY znovu otvoríme, veľmi radi vás privítame aj osobne na prezenčných hodinách.

Ilustračná foto: Freepik

publikované: 30. 04. 2021

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.