Ako vám joga pomôže zbaviť sa stresu a podporiť imunitu?

Správne zostavená lekcia jogy vás na celý čas praxe navedie na vnímanie prítomného okamihu a počúvanie vlastného tela, jeho možností aj obmedzení. Okrem posilnenia svalov a hlbokého stabilizačného systému, vás lekcia zbaví napätia a naučí vás relaxovať.

YouTube_live.jpg

Joga nie je určená iba mladým a flexibilným ľuďom. Všetky pozície majú alternatívu pre každú postavu aj kondíciu, a tak si na lekcii jogy dobre zacvičí začiatočník aj pokročilý. Nie je vylúčené, že sa na hodine výdatne spotíte aj zasmejete. 

Powerjoga rozvíja najmä kvalitu pohybu v spojení s dychom tak, aby tento pohyb prinášal úžitok. Lektorka vysvetlí podrobne všetky možnosti pozície tak, aby jej prevedenie bolo bezpečné a aby malo na telo pozitívny účinok. V závere každej lekcie vás čaká príjemná relaxácia, ktorá slúži nielen na uvoľnenie svalov a upokojenie dychu, ale je tiež základom pre podporu imunitného systému cez pocit vnútorného pokoja a stability.

V joge nie je dôležité ako pozícia vyzerá, ale to ako sa v nej človek cíti a tak na podložke spoznávame vlastné telo a hľadáme čo je preň v danej chvíli najlepšie. A ten pocit aktívneho vnímania si z podložky odnášame aj do bežného života. Naučíme sa tak v ťažkých situáciách upokojiť svoj dych a tým aj svoju myseľ, stávame sa odolnejšími, pokojnejšími a silnejšími. 

Z našich skúseností sú online lekcie jogy plné vzájomnej podpory a radosti. 

Nájdite si svoju lekciu jogy tu: https://www.happyplus.sk/rozvrh
 

publikované: 18. 02. 2021

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.